Viktig information till dig som medlem

234254229_4571838749533931_9097631271705522700_n.jpg
Publicerat: 21/8-2021
Öppet hus den 28 augusti 2021

Sundsvalls Stadscirkus bjuder in till öppet hus i Cirkusverkstan lördagen den 28 augusti. Kom och prova på cirkusens discipliner akrobatik, jonglering, lindans och luftakrobatik. Under förmiddagen mellan kl. 10-12 är barn och familjer välkomna, och på eftermiddagen mellan kl 13-15 är tiden reserverad för ungdomar och vuxna.

Vi ses i Cirkusverkstan!

Höstterminen 2021 i Cirkusverkstan
Publicerat: 10/8-2021

Äntligen är anmälan öppen för höstens cirkuskurser med start vecka 35 (30 aug - 5 sep)! 


🎪 En nyhet för höstterminen är att det nu finns fortsättningsgrupper på schemat för ditt barn som har ambition att lära sig nya tricks och sätta ihop rutiner i våra olika discipliner. I denna grupp kommer vi ha precis lika roligt som vanligt, men det kommer att vara mindre lek under lektionerna och mer cirkusträning. 


🎪 Vill man istället busa på som vanligt bokar man de ordinarie grupperna för cirkuslek/cirkusträning. 


🎪 En annan nyhet är att vi i höst erbjuder en kurs i luftakrobatik för vuxna. Den är riktad till dig som är nybörjare eller som vill utvecklas inom luftakrobatik. De redskap vi lär ut är tyg (aerial silks) och ring (aerial hoop), och vi jobbar även med att bygga upp styrka och flexibilitet.


Vi önskar både nya och gamla medlemmar välkomna till våra cirkusträningar. Vi ser fram emot en rolig termin tillsammans.
Vi ses i Cirkusverkstan!

c3b6ppet-hus-sundsvalls-stadscirkus-2.jpg
 
Träningsstart för barn-, ungdoms- och vuxengruppen
Publicerat: 18/1-2021

Sundsvalls stadscirkus öppnar från och med den 25 januari upp för träning i cirkusverkstan igen i samband med kursstart!

Träningsstart kommer att ske för både barn-, ungdoms- och vuxengruppen men med skärpta restriktioner och med fokus på säker träning utifrån ett smittspridningsperspektiv.

Vi vet att det är otroligt viktigt för barn, ungdomar och vuxna att få träna och utvecklas i sin rörelseglädje, samtidigt vill vi värna om alla våra duktiga elever och cirkuspedagogers hälsa. För att minska risken för smittspridningen har styrelsen därför valt att särskilt uppmana vuxna till barn som tränar i barngruppen att inte vistas i träningslokalen.

För samtliga gäller:

 1. Stanna hemma om du är sjuk eller om du har någon i din absoluta närhet som uppvisar symtom. 

 2. Var noga med hygien både innan, under och efter träning. 

 3. Rengör utrustning noga innan och efter användandet.

 4. Håll ett säkert avstånd till andra som tränar. 

 5. Respektera andra som tränar i lokalen.  

Vänliga hälsningar, Styrelsen Sundsvalls Stadscirkus 

Till följd av Coronaviruset kommer vuxengruppernas 
träning att göra uppehåll resterande del av terminen 
Publicerat: 18/11-2020

Till följd av de skärpta lokala allmänna råden i Västernorrland kommer träningen för vuxengrupperna (vuxen nybörjare, handstående samt öppna träningar för vuxna) i Cirkusverkstan att göra uppehåll för den resterande delen av terminen.

 

Sundvalls Stadscirkus styrelse har idag tagit beslutet att ställa in träningskurserna för vuxna. Beslutet är baserat på dialogen som RF-SISU Västernorrland förtroende med regionens smittskyddsläkare och länsstyrelsen, där utkomsten blev att vi mot bakgrund av de nya råden rekommenderar att ställa i träningsverksamheten för vuxna. 

 

Vi hoppas och tror att ni har förståelse för vårt beslut. Har ni några frågor tveka inte att höra av er till ordförande Thomas Jerbo på 070 221 09 18.

Vänliga hälsningar, Styrelsen Sundsvalls Stadscirkus 

Publicerat: 18/11-2020
Till följd av Coronaviruset sker barngruppens tränar som vanligt men utan föräldrar i träningslokalen

Vi vet att det är otroligt viktigt för barn att få leka och utvecklas i sin rörelseglädje, samtidigt vill vi värna om alla våra duktiga elever och cirkuspedagogers hälsa. För att minska risken för smittspridningen har styrelsen därför valt att uppmana vuxna till barn som tränar i barngruppen att inte vistas i träningslokalen. Barnträningen sker alltså som vanligt men utan föräldrar närvarande i lokalen. 

Vi hoppas att ni har förståelse för vårat beslut. Vi uppmanar vidare alla att vara noggrann med hygienen och värna om varandra. Stanna hemma om du är sjuk och håll säkert avstånd till andra i lokalen. 

Vi uppmuntrar även personer som rör sig i och i anslutning till cirkusverstaden att höra av sig om det finns ytterligare åtgärder vi kan vidta för att minska risken för smittspridning. 

Vänliga hälsningar Styrelsen! 

Publicerat: 31/8-2020
118517247_4415650075174418_4948162437677
Cirkuskurser

Har du alltid velat lära dig att stå på händer? Nu har du chansen att gå en kurs där du får fokusera på att lära dig handståendet från grunden. I samband med handståendekursen kör vi även en kurs i lindans där vi bygger upp balansen på slak eller sträckt lina. Du behöver inga särskilda förkunskaper för att deltaga på någon av dessa kurser. Dyk bara upp på den första träningen den 3 september kl. 19.30. 

Förutom dessa kurser erbjuder Sundsvalls Stadscirkus även en basgrupp för vuxna där du kommer att få utmaningar som bygger både styrka, rörlighet och balans genom en blandning av cirkusens alla discipliner; akrobatik, jonglering, luftakrobatik och lindans. Kom på den första träningen för basgruppen den 2 september kl 18.30. 

Ingen föranmälan krävs, anmälan till kurserna sker på plats. 

Välkomna till Sundsvalls stadscirkus på Verkstadsgatan 2, Skönsberg

Öppet hus 22-23 augusti
109427332_308088606997758_70277921174928
Publicerat: 17/8-2020

Sundsvalls Stadscirkus firar fem år och bjuder in till öppet hus i Cirkusverkstan helgen den 22-23 augusti.

 

Kom och prova på cirkusens discipliner akrobatik, jonglering, lindans och luftakrobatik. Under förmiddagen mellan kl. 10-12 är barn och ungdomar välkomna, och på eftermiddagen mellan kl 12-14 är tiden reserverad för vuxna.

Sundsvalls stadscirkus erbjuder kurser för barn och vuxna med start den 31 augusti. Under hösten startar fler grupper och däribland en basgrupp för vuxna utan tidigare erfarenhet av att träna cirkus.

Ingen föranmälan till öppet hus krävs.

 

Vi följer myndigheternas rekommendationer när det kommer till att begränsa smittspridning, och reserverar oss för att vid behov komma att begränsa antalet besökare i lokalerna.

Välkomna!

KURSSTART:
31:a augusti
Kom till Cirkusverkstan på träningsdagen- 
Ingen föranmälan krävs
Publicerat: 13/8-2020
Terminsstart 31:a augusti 

Välkommen till en ny spännande termin fylld med cirkus och bus för stor som liten, nybörjare som proffs.

Kom på måndag den 31:a augusti till den träning du önskar gå, ingen föranmälan krävs.

- Titta undet fliken kurser eller under kategorin schema för att se din tid för träning.

Vid frågor kontakta Thomas Jerbo: 070-221 09 18

Till följd av Coronaviruset har vi i styrelsen beslutat att träningsverksamheten tillsvidare sker utomhus

För att minska smittspridningen har vi valt att flytta ut den träningsverksamhet som normalt sett sker i cirkusverksan. 

Vi hoppas att ni har förståelse för vårat beslut. Vi uppmanar alla att vara noggrann med hygienen och värna om varandra.  

Till följd av Coronaviruset har vi i styrelsen valt att stänga ner veckans verksamhet i cirkusverkstan
TRÄNINGSUPPEHÅLL
CORONAVIRUSET
i verkstan till följd av 
Vi återkommer veckovis om ett nytt beslut 

Efter noggranna överväganden har vi i styrelsen valt att ställa in veckans träning.
 

Vi hoppas att ni har förståelse för vårat beslut. Vi uppmanar alla att vara noggrann med hygienen och värna om varandra.  
 

Vi återkommer veckovis med nya beslut från styrelsen.

Risken för samhällsspridning av covid-19 i Sverige bedöms för närvarande vara mycket hög. Därför uppmanas alla att vara uppmärksamma även på milda symptom och stanna hemma om man känner sig sjuk och avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Du ska också vänta minst två dygnefter att du har blivit frisk innan du går till jobbet eller till skolan.

Läs mer här!

KURSSTART:
3:e Februari
Kom till Cirkusverkstan på träningsdagen- 
Ingen föranmälan krävs
Terminsstart 3:e Februari

Välkommen till en ny spännande termin fylld med cirkus och bus för stor som liten, nybörjare som proffs.

Kom på måndag den 3:e Februari, ingen föranmälan krävs.

Vid frågor kontakta Thomas Jerbo: 070-221 09 18

c3b6ppet-hus-sundsvalls-stadscirkus-5.jp
Publicerat: 17/10-2019
c3b6ppet-hus-sundsvalls-stadscirkus-8_ed
Är du vår nya cirkuspedagog?


Vi söker nu cirkuspedagog för 20 timmar i veckan under 2020.
Uppdragets start: 1:a Februari 2020. Arbetet sker mestadels på kvällstid.
Ansvar för planering, närvaro, etc. med stöd av lokala tränare. Delaktighet i utvecklingen av träningsverksamheten. Det finns goda möjligheter till förlängning. Uppdraget kan delas på flera pedagoger.


Vi behöver veta hur dina lönekrav / arvode ser ut.
En förutsättning för uppdraget är att du kan fakturera föreningen för dina tjänster.
Sista datum för ansökan är 1 december 2019

Intresserad?
Skicka in en ansökan med dina tidigare uppdrag, utbildning, referenser till:
sundsvalls.stadscirkus@gmail.com
Har du frågor om uppdraget maila, eller ring Ordf. Thomas Jerbo 070 221 09 18

Allmän information: Föreningen Sundsvalls Stadscirkus är en ideell föreningFöreningens huvudmål är att partipolitiskt och religiöst obundet sträva efter att bredda kulturutbudet och cirkuslivet i Västernorrland.Föreningens verksamhet sker i Cirkusverkstan, en före detta industrilokal belägen i Skönsberg, nära centrum av Sundsvall. Hit är alla välkomna, stor som liten med eller utan förkunskaper och med olika funktionsvariationer.

 

Vår vision är att erbjuda en magisk tillvaro, där det endast är du själv som sätter gränser. Utan krav på varken tävlan eller prestation kan du här fritt få testa dina förmågor, där fysik och fantasi lever sida vid sida. En värld fylld av spänning, glädje och lycka! Cirkusverkstan är anpassad med tross i taket. Mjuk matta på golv med golvvärme. Rep, tyg, ring, trapets, trampolin, fristående spänd lina, slak lina, kinesisk påle, enhjulingar, jonglerings rekvisita, tjocka madrasser, tunna madrasser, etc.

Publicerat: 23/08-2019
KURSSTART:
2:a September
Kom till Cirkusverkstan på träningsdagen- 
Ingen föranmälan krävs
Terminsstart 2:a September 

Välkommen till en ny spännande termin fylld med cirkus och bus för stor som liten, nybörjare som proffs.

Kom på måndag den 2:e September, ingen föranmälan krävs.

Vid frågor kontakta Thomas Jerbo: 070-221 09 18

Publicerat: 18/1-2019

Hjälp föreningen genom att:

 • Engagera dig

 • Bli medlem eller stödmedlem

 • Gå med i styrelsen

 • Dela dina smarta och kreativa
  idéer på hur vi kan bli bättre

Ditt stöd räknas!

Sundsvalls stadscirkus är en ideell förening som jobbar med att sprida cirkus och rörelseglädje i Västernorrlands kommun. Hit är alla välkommen, stor som liten med eller utan förkunskaper och med olika funktionsvariationer.

Föreningen har många duktiga ledare som alltid gör sitt bästa för att skapa en säker och utvecklande miljö för medlemmarna. För att hjälpa oss att bli ännu bättre kan du bli medlem och stöd medlen hos oss. Du är även varmt välkommen att vara med på föreningens styrelsemöten eller vara aktiv inom föreningen.

Har du egna förslag på hur vi tillsammans kan göra föreningen bättre? Skriv ett meddelande till oss eller gå med i föreningen.

Ingen föranmälan krävs
Publicerat: 18/12-2018
46717591_2182484045109513_54133966312172
Vi söker cafépersonal till -
Det stora äventyret

Är du årets cirkushjälte? Vi söker nu cafépersonal till cirkusfiket under Cirkus Elviras stora julproduktion Det stora äventyret där flera av våra fantastiska akrobater är med och uppträder.

 

Har du lust och möjlighet att ställa upp och sälja fika hör av dig till caféansvarig Anneli: 070-220 89 82

Publicerat: 17/12-2018
KURSSTART:
4:e Februari
Ingen föranmälan krävs
Terminsstart 4:e Februari

Välkommen till en ny spännande termin fylld med cirkus och bus för stor som liten, nybörjare som proffs.

Kom på måndag den 4:e februari, ingen föranmälan krävs.

Vid frågor kontakta Thomas Jerbo: 070-221 09 18

Publicerat: 31/8-2018
Styrelsemöte 30 Augusti

Under gårdagens styrelsemöte röstades Susanne Sätherberg in som ny kassör efter Ola Ölén.